4 handige manieren om zuivel te laten staan

25 oktober 2022 Edited 1 december 2022 1356 view(s)
4 handige manieren om zuivel te laten staan

Zuivel is de oorzaak van veel lichamelijk ongemak. Het is tijd om deze ongeluksbrenger te laten staan en weer gezond te worden! Wij zijn er voor jou om deze overstap makkelijker te maken!

Je zult inmiddels vast al wel hebben gehoord dat zuivel toch niet zo goed voor ons blijkt te zijn. Het wordt wetenschappelijk gekoppeld aan acne, kanker, gewichtstoename, maagpijn, darmproblemen, cellulitis en een opgeblazen gevoel.

Dit betekent dat veel mensen zuivel uit hun dieet willen schrappen. Goed idee! Maar het probleem is dat veel sceptici rondom zuivel tegen mij zeggen "maar ik zou nooit zonder kaas kunnen leven!" En voor hen heb ik deze vier tips.

TIP #1: Vind je alternatieven

Als er één ding is dat zuivel zo aantrekkelijk maakt, dan is dat de heerlijke textuur. Niets is zo romig en zacht als zuivel. Of wel? Ok, eigenlijk is dat er wel.

Alles wat je moet doen om je zuivel niet te hoeven missen is het vervangen met nog iets veel beters! Overweeg bijvoorbeeld eens yoghurt van kokos- of amandelmelk bij je granola in plaats van Griekse yoghurt.

Wat dacht je van softijs gemaakt van bevroren bananen in plaats van ijs met koemelk en room?

Wat als je eens met kokosolie zou bakken in plaats van met boter? (En hoe geweldig zou het zijn als je ook je bakvormen hiermee invet!) (En je haar en lichaam, omdat kokosolie ook nog eens werkt als moisturizer. Kan boter dat? Ik dacht het niet.)

Misschien is het een leuk idee om eens guacamole in je burrito, fajita of taco te doen, in plaats van kaas en zure room.

Nog een simpel idee: meng proteïnepoeder op basis van hennep of rijst door je smoothies, in plaats van wei. Sunwarrior helpt je hiermee! En smeer eens amandel-, pinda- of kokosboter op je toast of bagel in plaats van boter of roomkaas.

Je weet dat wortels en komkommers veel beter smaken met hummus dan met een dipsaus.

En pure chocolade is absoluut beter dan melkchocolade.

De manier om zonder zuivel een gelukkig leven te lijden, is door het gewoonweg te vervangen door producten die je een vergelijkbare smaaksensatie en textuur kunnen geven.

TIP #2: Word een Zuiveldetective

Restaurants geven niet om, geloof het of niet, je opgeblazen gevoel, je huid, gezondheid of stoelgang! Daarom gebruiken ze zuivel. VEEL zuivel.

Neem de volgende voorbeelden:

Havermout wordt in restaurants vaak bereid met melk en niet met water.

Smoothies van de bekende ketens bevatten vaak yoghurt of weipoeder, tenzij dit anders wordt vermeld.

Volle dressings zoals Ranch en Thousand Islands, maar ook sauzen zoals wodkasaus, hollandaisesaus en pesto bevatten vaak room of kaas, of zelfs beide.

Omeletten, groenten en alles wat in een pan gebraden wordt is meestal in boter gebakken.

Romige soep zoals vissoep of bisques (of soms zelfs tomatensoep!) is meestal voorzien van volle room.

Ontbijtsandwiches, zelfs zonder kaas, zijn meestal met boter ingesmeerd!

Gebakjes, zelfs de glutenvrije, zijn vaak niet zuivelvrij. (Tenzij ze dat wel zijn, check dit altijd!).

En sommige soorten sorbet zijn gemaakt met melk en room.

Om echt effectief te stoppen met zuivel moet je een professional worden in het lezen tussen de regels door (van het menu) en ontcijferen wat waarschijnlijk zuivel bevat, zodat je het kunt vermijden of kunt vragen het weg te laten.

TIP #3: Vind je weg in het weglaten van zuivel

Uiteraard, hoe meer zuivel je schrapt uit je menu, hoe beter, maar het is ok als je eerst rustig aan begint. Er is geen reden om alle zuivel af te zweren en alle producten afkomstig van koeien die je tegenkomt af te slaan.

Voor een maximaal effect, zonder meteen vol gas te gaan, kun je eerst de grote boosdoeners schrappen: de kaaspizza laat in de avond, de milkshakes, de cheesecake en burrito's met zure room en kaas. En vervolgens kun je overgaan tot de kleinere zaken, zoals het scheutje melk in je koffie.

Houd in gedachten dat enkel het schrappen van het scheutje melk in je koffie zonder de ware boosdoeners te schrappen, waarschijnlijk niet helpt om de effecten te bereiken die je voor ogen hebt door zuivel af te zweren.

TIP #4: Vind je beweegreden voor het weglaten van zuivel

Het meest zware onderdeel van het schrappen van zuivel, is onze emotionele band ermee opgeven. Zuivel is vaak troosteten! Het is het eten waarvan vele van mijn cliënten zeggen dat ze er LETTERLIJK niet zonder kunnen leven.

Nou, hierop zeg ik: Kan je leven zonder cellulitis? Zonder huidirritaties of acne? Zonder naar het toilet te moeten halverwege een date? Zonder een opgeblazen en winderig gevoel en een niet al te platte buik? Zonder ontstekingen? Zonder het ontwikkelen van nare ziektes zoals prostaatkanker en chronische verstopping?

Als je ervoor zorgt dat de voordelen van een stop op zuivel opwegen tegen de nadelen, dan moet het vechten tegen die emotionele band uiteindelijk eenvoudiger worden. Dus wanneer de pizza voor je neus naar je lonkt of dat ene ijsje je naam roept, denk dan aan al het goede dat jouw kant opkomt als je zegt "Deze sla ik over" (Voorbeeld: minder opgeblazen gevoel.)

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Your email address will not be published