Simpele Vegan Macaroni & Kaas

25 oktober 2022 Edited 1 december 2022 1335 view(s)
Simpele Vegan Macaroni & Kaas

Kies eens voor vegan! Ook dan kun je genieten van lekkernijen. Geniet nog altijd van Macaroni & Kaas, maar dan nog lekkerder.

Als je net als ik een liefhebber van Macaroni & Kaas bent, zul je absoluut van deze gluten- en zuivelvrije versie genieten. Natuurlijk, niets smaakt hetzelfde als het origineel, maar deze versie zal zeker in de buurt komen. Bovendien is het natuurlijk geweldig om iets romigs te eten zonder zuivel te gebruiken. Daarnaast kun je de kleur van kaas nabootsen met gezonde producten zoals flespompoen. De mix van tahini, miso, pompoen en voedingsgist geeft deze macaroni haar kaasachtige consistentie. Als je graanvrij eet, probeer deze macaroni dan met linzen- of kikkererwtenpasta. Zo is de Macaroni & Kaas niet alleen glutenvrij, maar ook rijk aan vezels en eiwitten!

Simpele Vegan Macaroni & Kaas

Totale bereidingstijd
35 minuten

Voorbereidingstijd
15 minuten

Ingrediënten

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng de pasta aan de kook en volg de aanwijzingen op de verpakking. Meng tijdens het koken van de pasta alle resterende ingrediënten in een blender.
  2. Giet de pasta af zodra deze al dente is, bewaar ongeveer 1⁄2 kop kookvocht en doe de pasta terug in de pan.
  3. Voeg het sausmengsel toe en verwarm al roerende, tot het mengsel kookt en indikt. Voeg een beetje kookvocht toe als de saus te dik wordt.
  4. Als de saus niet helemaal naar smaak is, voeg dan een beetje mosterd- en uienpoeder toe.
  5. Doe de pasta en 'kaassaus' samen in een grote ovenschaal en bestrooi met bruine rijstbroodkorrels. Bak 10 tot 20 minuten in de oven (hoe langer hoe krokanter).
Opmerkingen
Laat een reactie achter
Your email address will not be published