Opvoeden van gezonde kinderen

Swipe to the left
Opvoeden van gezonde kinderen
Door Sunwarrior Nederland 11 september 2017 1136 keer bekeken Geen reacties

Het opvoeden van kinderen is hard werken, maar ze gezond houden zou niet zo moeilijk moeten zijn. Daarom geven we je tips om je kinderen gezond te laten opgroeien!

Of je nu wel of geen kinderen hebt, het invoeren van een gezonde levensstijl vanaf jonge leeftijd zou altijd onze prioriteit moeten hebben. Hier volgen een aantal geweldige tips om je kinderen gezond te laten opgroeien, samen met de Sunwarrior producten als onderdeel van hun dagelijkse voedingsroutine. Neem in plaats van fastfood een suikervrije smoothie!

Voedingswaarde verwijst naar alles wat je kind eet of drinkt. Het lichaam van je kind gebruikt de voedingsstoffen uit eten om normaal te kunnen functioneren en gezond te blijven. Tot voedingsstoffen behoren onder andere koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen.

In de juiste hoeveelheden zorgen voedingsstoffen ervoor dat je kind energie krijgt om te groeien, te leren en actief te zijn. Een goede ontwikkeling van een kind hangt af van een goede voedingsbasis die de juiste hoeveelheden van iedere voedingsstof bevat. Door onze kinderen al vroeg in aanraking te brengen met gezonde levensstijlen en eetgewoontes, worden ze ondersteund in hun fysieke en mentale ontwikkeling. Dit zal de basis leggen voor hun verdere gezondheid en welzijn, waarvan ze de rest van hun leven zullen profiteren. Wij zijn verantwoordelijk voor wat onze kinderen eten en de levensstijl waarmee wij ze in aanraking laten komen, beginnend in de baarmoeder.

Obesitas bij kinderen komt in de Verenigde Staten momenteel veelvuldig voor: elk jaar meer dan drie miljoen nieuwe gevallen van nog jonge kinderen. Het aantal gevallen van obesitas is sinds de jaren '70 meer dan verdriedubbeld. 34% van de kinderen in de Verenigde Staten eet bijna op dagelijkse basis fastfood. Volgens nieuwe berichten van de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) krijgen kinderen veel te veel toegevoegde suikers in hun dieet. Dit verhoogt hun kans op het krijgen van obesitas of chronische ziekten. Bijna 60% van onze kinderen leeft op een dieet van bewerkt voedsel en suikers. Dat is schandalig! Als ouders zouden we de controle moeten nemen over wat onze kinderen eten. Door onze kinderen ongezonde opties te geven, creëren we ontstekingen die in hun toekomstige leven tot chronische ziektes kunnen leiden.

Wanneer kinderen jong zijn is de oplossing vrij eenvoudig: geef ze simpelweg nooit die optie of zeg gewoon 'nee' wanneer ze erom vragen. Maar wat als ze ouder en onafhankelijker worden? Sommige mensen denken misschien dat het overdreven is om, vergeleken met alle andere hectiek in het leven, je zorgen te maken over het eten van bewerkt voedsel, maar een dieet met veel bewerkt voedsel heeft significante invloed op de algemene gezondheid tijdens onze jeugd, adolescentie en puberteit die leiden naar volwassenheid. Hier volgen slechts een paar gezondheidsproblemen wanneer het gaat om het verband tussen bewerkt voedsel en kinderen:

ADHD

In 2011 toonde een willekeurig uitgevoerd onderzoek, gepubliceerd in de Lancet, aan dat kinderen met ADHD die bewerkt voedsel uit hun dieet schrapten, aanzienlijk minder symptomen van ADHD vertoonden. Wanneer deze etenswaren weer werden toegevoegd, verergerden de symptomen.

Diabetes Type 2

Volgens een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences, draagt bewerkt voedsel bij aan de ontwikkeling van insulineresistentie vanwege de hoge concentraties chemicaliën die erin zijn verwerkt.

Autisme

Een onderzoek uit 2012, gepubliceerd in Clinical Epigenetics, toonde aan dat hoge consumptie van toevoegingen zoals fructose en maissiroop bijdroeg aan een tekort aan mineralen, wat mogelijk bijdraagt aan autismespectrumstoornissen.

Voedselallergieën

Een andere alarmerende kwestie is dat onze kinderen voedselintoleranties en voedselallergieën ontwikkelen. Als jouw kind een voedselallergie heeft, dan weet je waarschijnlijk al dat hij of zij bijvoorbeeld bultjes krijgt na het eten van bananen, of niet kan ademen in de buurt van pinda's. Vanwege deze directe immuunreactie of IgE-reactie, zijn voedselallergieën makkelijk te herkennen. Moeilijker om aan te tonen zijn de voedselallergieën als IgG-reacties of uitgestelde immuunreacties. Deze IgG-reacties zijn moeilijk te herkennen, omdat ze vaak vage en algemene symptomen geven die er soms 72 uur of langer over doen om zichzelf te openbaren. Heb je ooit kinderen gezien met heel snotterige neuzen en rode wangen? Dit komt door een slecht dieet of voedselintolerantie.

Voedselallergieën kunnen zich in de loop van de tijd ontwikkelen, vaak door het teveel eten van dit voedsel en een disbalans in de darmen. De top vijf van voedselallergieën die ik zie bij kinderen zijn gluten, zuivel, maïs, soja en eieren. De potentiële consequenties van het eten van dit voedsel wanneer je kind hier gevoelig voor is, zijn ontstekingen die kunnen leiden tot een lekkende darm en toekomstige chronische ziektes, zoals auto-immuunziekten.

Signalen dat jouw kind last heeft van een voedselallergie

 • Maagpijn
 • Constipatie en diarree
 • Vermoeidheid, gewrichtspijn en spierpijn
 • Vaak voorkomende infecties, vooral in de oren en de keel
 • Huidirritaties en -uitslag
 • Gedragsproblemen
 • ADD/ADHD of andere problemen met de concentratie
 • Onverklaarbare gewichtstoename of -afname
 • Vaak bedplassen
 • Autismespectrumstoornis

Als je kind een aantal van deze symptomen vertoont, dan is het goede nieuws dat Sunwarrior producten heeft zoals Vitamineral Rush, Immune Shield, en Liquid Light, die de juiste hoeveelheden vitamines en mineralen bieden om uw kind optimaal te laten ontwikkelen! Deze producten helpen ook om hun immuunsystemen een boost te geven, waardoor ze minder vaak ziek worden en zelfs de intensiteit waarin ze ziek worden vermindert. Ze hebben weinig tot geen smaak en kunnen zelfs in hun drankjes of smoothies worden gedaan. Sunwarrior maakt ook een product genaamd Super Greens, waarin niet alleen een grote hoeveelheid groente en chlorofyl zit, maar ook probiotica die helpen bij darmproblemen en de gezondheid van het immuunsysteem. Ook bevat Super Greens geen kunstmatige of synthetische ingrediënten (zoals al onze producten). Meng ze door hun smoothies of bak er iets lekkers mee. Ze zullen het niet eens in de gaten hebben! En wij zullen het nooit verklappen.

Een tekort aan vitamines en mineralen bij kinderen komt vrij vaak voor. Zoals al eerder gezegd, krijgen ook volwassen vaak niet de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen. Onze kinderen hebben vitamines en mineralen nodig voor een goede ontwikkeling. Een aantal veelvoorkomende tekorten:

 • Foliumzuur
 • Vitamine D
 • B12
 • Zink
 • Jodium
 • Vitamine A

Bij het gebruik van Sunwarrior illumin8 voor onze kinderen, voegen we niet alleen stiekem alle nodige vitamines en mineralen aan hun voeding toe, maar creëren we ook een leuke omgeving die we met hen kunnen delen! Laat ze zelf uitkiezen wat ze graag in hun smoothie willen hebben (met jouw voedingsbegeleiding natuurlijk) en laat ze deze zelf in de blender doen. Ze creëren zo hun eigen proteïne-meesterwerk en zullen enthousiaster zijn om het te drinken. Verander je familie in echte proteïne-nerds! Ze zullen zichzelf zien als een scheikundige die een smoothie samenstelt. Dit is niet alleen een manier om een gezonde levensstijl te introduceren, maar het helpt ze ook gezond en gelukkig op te groeien!


Gepost in: Voeding