De gezondheidsvoordelen van Moringa

Swipe to the left
De gezondheidsvoordelen van Moringa
Door Sunwarrior Nederland 19 mei 2021 1219 keer bekeken Geen reacties

Wat is Moringa? De "wonderboom"

Moringa is een boom afkomstig uit de uitlopers van het Himalaya-gebergte in Noord-India en wordt in de Ayurvedische geneeskunde lang gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Tegenwoordig bestaan ​​er dertien soorten van de moringa-boom, maar één soort (Moringa Oleifera) is verreweg de meest voorkomende. Moringa kan ook groeien in tropische en subtropische gebieden over de hele wereld en wordt ook verbouwd in Afrika en Zuid-Amerika.

Deze snelgroeiende boom staat ook bekend als de "Miracle Tree" vanwege alle gezondheidsvoordelen en voeding die hij biedt als een van de meest geconcentreerde superfoods ter wereld. Moringa is een rijke bron van vitamines, mineralen, antioxidanten en eiwitten.

Rijk aan voedingsstoffen

De eenvoudige, kleine blaadjes van deze boom bevatten 7 keer de vitamine C van sinaasappels, 4 keer het calcium van melk, 4 keer de vitamine A van wortels, 2 keer het eiwit van yoghurt en 3 keer het kalium van bananen. Ze zijn ook rijk aan ijzer-, zink- en B-vitamines. Moringa bevat 90 voedingsstoffen die het lichaam ten goede komen.

Hogere energieniveaus

De rijke hoeveelheid vitamines en mineralen voeden de cellen en zorgen voor een boost in de energieproductie. De B-vitamines zijn vooral goed in het helpen van energieniveaus. B-vitamines en essentiële aminozuren zoals tryptofaan helpen het emotionele welzijn te behouden, depressie te bestrijden en angst te beperken.

Vermindert ontstekingen

Moringa verlicht ontstekingen en pijn. De bladeren worden plaatselijk gebruikt om artritis en verwondingen te behandelen. Intern helpen ze bij het verlichten van chronische ontstekingen die organen en weefsels kunnen beschadigen.

De verbindingen van de plant kunnen ook de ontstekingsenzymen onderdrukken die worden veroorzaakt door vrije radicalen. Dit vermindert het risico op het ontwikkelen van chronische ziekten zoals artritis, obesitas, bepaalde vormen van kanker en zelfs hartaandoeningen.

Training Herstel

Moringa is ook een zeer goede eiwitbron die het lichaam helpt bij het herstellen en opnieuw opbouwen van spierweefsel na inspanning. De antioxidanten beschermen ook spierweefsel tegen beschadiging, waardoor het ook een fatsoenlijk pre-workout supplement is.

Biedt antioxidanten

Moringa bevat 46 verschillende soorten antioxidanten, die allemaal oxidatieve stress helpen wegnemen en voorkomen dat vrije radicalen cellen vernietigen en beschadigen.

Antioxidanten worden in verband gebracht met een verminderd risico op chronische ziekten, zoals maag-, long- of darmkanker; diabetes; hypertensie; en aan leeftijd gerelateerde oogaandoeningen.

Kan de bloedsuikerspiegel stabiliseren

Moringa kan helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en wordt onderzocht vanwege zijn vermogen om mensen met diabetes te helpen.

Een studie onder 30 vrouwen toonde aan dat het innemen van 1,5 theelepels (7 gram) moringabladpoeder gedurende drie maanden, gemiddeld genomen, de bloedsuikerspiegel bij vasten met 13,5% verminderde.

Een ander onderzoek onder mensen met diabetes wees uit dat het toevoegen van 50 gram (ongeveer 3 ½ eetlepel) moringabladeren aan een maaltijd de stijging van de bloedsuikerspiegel met 21% verminderde.

Hart gezondheid

Fytonutriënten in moringa helpen bij het verwijderen van gifstoffen en overtollig water, beschermen de nieren en helpen op natuurlijke wijze de bloeddruk te verlagen.

Vezels, antioxidanten en fytonutriënten in moringa helpen het cholesterolgehalte te verlagen en het hart te beschermen.

Spijsvertering

Moringa wordt al duizenden jaren gebruikt om spijsverteringsstoornissen te behandelen. Er kan een sap van worden gemaakt om diarree te verhelpen, de vezels helpen de darmen schoon te maken en thee helpt maagklachten te verzachten. Combineer het met gember voor een nog meer rustgevend effect op de spijsvertering.

Beschermt de lever

Hoge concentraties polyfenolen in moringabladeren en bloemen hebben een groot voordeel voor uw lichaam: ze beschermen de lever tegen toxiciteit en schade. Omdat de lever verantwoordelijk is voor de ontgifting van het bloed en het vetmetabolisme, is het van het grootste belang om deze goed te laten functioneren voor een goede gezondheid.

Bevordert een gezonde huid

Een dieet dat rijk is aan antioxidanten en omega-3-vetzuren kan wonderen doen voor je huid, en moringa heeft een ruime hoeveelheid van beiden. Deze verbindingen bevorderen een gezonde celproductie en regeneratie, terwijl ze ontstekingen verminderen, soepelheid behouden en rimpelvorming voorkomen. Je haar, hoofdhuid en nagels zullen er ook baat bij hebben, dankzij het aminozuurgehalte van moringa en het vermogen om de bloedcirculatie door je hoofdhuid te bevorderen, waardoor het aantal voedingsstoffen dat het kan opnemen verbetert.

Ondersteunt de gezondheid van de hersenen

Dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten en vitamine E en C is moringa een natuurlijke neuroversterker die zelfs potentieel heeft getoond als behandeling voor de ziekte van Alzheimer. Dit komt omdat de natuurlijke verbindingen neurale degeneratie kunnen bestrijden en de hersenfunctie kunnen verbeteren, terwijl ze de werking van neurotransmitters zoals dopamine en serotonine verbeteren.

Allemaal voordelen dus! Probeer gedroogd moringa-bladpoeder in jouw gezondheidsplan op te nemen, en het kan binnenkort een standaard onderdeel van je routine worden.

Sunwarrior Moringa-poeder

Sunwarrior's biologische moringa-poeder (Moringa Oleifera) wordt gekweekt uit duurzame bronnen, Sunwarrior moringa-poeder geeft je alle geweldige voordelen van de moringa-boom in één gemakkelijk te nemen poeder. Gevriesdroogd voor maximale voedingsstoffen en gebruiksgemak.